Wie ben ik?

"Katten. Katten begrijp ik, katten kan ik 'lezen'. Honden, brrr. Die vertrouw ik niet helemaal, die kunnen plots zo uitvallen en ik weet niet waarom. Die klinken zo dreigend met hun geblaf."
Dit was ik, anno 2013.

Ondertussen is er heel wat veranderd. Mijn toenmalige partner gaf aan dat hij graag een hond wilde. En echt wel een hond, met de hoofdletter H. Een Grote Zwitserse Sennenhond, in volwassen volgroeid ornaat, ongeveer 60 à 65 kg. Oké, ik geef het een kans.
We brengen verschillende bezoeken aan de fokker, maken kennis met het ras, zoeken informatie op en maken onderling afspraken en een half jaartje later was onze Noxx er.

Zo begon het...

Het heeft niet lang geduurd of ik was helemaal verkocht aan dit kleine wezentje. Elke dag zagen we die schattige pup groeien, zagen we hem ontwikkelen en werden we meer en meer ontroerd door zijn blije aanwezigheid. Maar met de ontwikkeling van pup naar puber, met het bereiken van nieuwe levensfasen, kwamen ook de vragen en twijfels.
De grootste hindernis was het wandelen. Elke keer wanneer we er op uittrokken, was Noxx nerveus, erg alert, trok hij aan de leiband. En thuis was hij de rust zelve.
Dit wilde ik graag begrijpen. Ook wilde ik Noxx graag op de juiste manier kunnen begeleiden, zodat het wandelen voor ons beiden aangenamer zou worden. Ik las boeken, volgde workshops, nam deel aan cursussen en lezingen. Er ging een nieuwe boeiende en wondere wereld voor mij open. Een passie was geboren.

Ondertussen...

... is Noxx 8 jaar, weegt hij 63kg en heb ik de opleiding 'gedragsbegeleiding' bij Geert De Bolster beëindigd (augustus 2018), alsook de vorming van David Pithie "Opvoeden vanuit verbondenheid".

In deze vormingen heb ik zeer waardevolle en verrijkende inzichten opgedaan. Deze inzichten pas ik toe in mijn samenleven met Noxx en elke dag opnieuw ondervind ik aan den lijve wat dit doet met ons. Onze relatie is zo veel hechter, er is zo veel meer vreugde, er is wederzijds vertrouwen. De verwondering en het plezier die ik elke keer ervaar, wanneer ik samen met Noxx op pad ben, wanneer ik naar hem kijk, wil ik graag delen met andere hondenliefhebbers en zo geschiede...

Blijvende ontwikkeling

De kennis over honden, over hun ontwikkeling en hun emoties, is blijvend in ontwikkeling, er worden regelmatig nieuwe inzichten gepubliceerd. Ik blijf mezelf dan ook ontplooien en volg geregeld opleidingen, lezingen en workshops die me helpen om meer inzicht te krijgen in dit fantastische wezen, die me helpen in het geven van alle mogelijkheden aan de hond om zichzelf ten volle te ontwikkelen tot wie hij is!

Wil je contact met me opnemen?