Aanbod

Puberende/jonge hond opvoeden

"Vorige week kon de hond nog onder de salontafel door en nu niet meer." Herkenbaar? Je hond valt uit aan de leiband? Plots heeft je hond angst voor dingen die hij voorheen niet had? Trekt hij aan de leiband? ... Herkenbaar?


Je hond ontwikkelt zich. Van pup groeit hij uit tot puber (jonge hond). Meestal begint dit rond de zes maanden. De hormonenhuishouding van de hond komt op gang. Er gebeurt van alles met zijn lijf, in zijn lijf. De gevolgen hiervan zijn ook merkbaar in zijn gedrag.

Hij luistert niet omdat hij dat niet 'wil'. Hij begint de wereld te ontdekken, ontdekt dat er meisjes/jongens zijn, de wereld wordt zoveel groter en interessanter. De hond is klaar om zijn vertrouwde, veilige nest te verlaten en de ruimere wereld te verkennen.

Door blijven in te zetten op samenwerking en communicatie, vergroot je de duidelijkheid voor je hond. Dit zorgt voor wederzijdse vreugde!

"Samenwerking tussen hond en mens vormt de basis voor een wederzijdse vreugdevolle relatie."

Zo veel nieuwe prikkels...

  • Hoe kan je je jonge hond helpen om deze grote nieuwe wereld het hoofd te bieden?
  • Welke steun, kansen en zorg heeft hij nodig?
  • Hoe ga je om met wat lijkt op 'ongehoorzaamheid'?
  • Hoe ga je om met angsten die je hond voorheen niet had?
  • Welk gedrag is normaal pubergedrag?
  • ...

Aan de hand van een kennismakingsgesprek, luister ik naar jullie vragen en noden. Samen bekijken we wat jij nodig hebt, wat jouw hond nodig heeft en hoe we hier aan tegemoet kunnen komen. Elke hond is immers uniek, elke mens en elke situatie is uniek. Ik werk op maat van jou en je hond, luister naar jullie specifieke vragen en noden. De coaching gebeurt steeds individueel.

Wil je contact met me opnemen?